• Tešíme sa na stretnutie s vami...

    ... vstupenky už v predaji!

  • Kronika školy naživo:)

  • Plesali sme aj my študenti

    Plesali sme aj my študenti

    Dňa 26.1.2024 sa v Centre voľného času v Novej Bani konal študentský ples nášho gymnázia. Záštitu nad podujatím prebral školský parlament. Žiaci a učitelia si vychutnali večer plný zábavy a zaujímavých aktivít, akými boli napr. stoličkový tanec, tombola a voľná zábava.

    Na úvod nám svoje tanečné majstrovstvo predviedli súrodenci Lydka a Samo Bratkovci. Nechýbalo ani výborné občerstvenie v podobe koláčov a chlebíčkov. Okrem voľnej zábavy sme si užili aj voľbu kráľovnej a kráľa plesu, ktorými sa stali Anna Lujza Supuková a Richard Halabuk.

    Ďakujeme pani riaditeľke a pani profesorke Eve Budinskej za pomocnú ruku pri organizovaní plesu a DJ-ovi Rasťovi Uhreckému za hudobný sprievod.

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili nášho veľkolepého večera, a veríme, že aj budúci rok sa nám podarí zorganizovať ďalší ples.                                                                                   váš školský parlament GFŠ

    ĎAKUJEME všetkým a zároveň sa ospravedlňujeme za prípadné chýbajúce mená alebo nesprávne napísané názvy, ale SME naozaj VĎAČNÍ každému, kto podporil ŠTUDENTSKÝ PLES gymnazistov 2024!

    Zisk z tomboly sa použije na ďalšiu činnosť Školského parlamentu pri GFŠ Nová Baňa! ĎAKUJEME!

    Darčeky Jánošík

    Elektro Budinský

    MOMENT caffé bar

    Reštaurácia v uličke

    Kvety Dekor

    obec Župkov

    čínsky obchod na námestí na poschodí

    čínsky obchod p. Meihong Xia

    Šport bar Brehy

    OZ Lodenica pod orechmi

    Záhradkárstvo pod bránou

    Kvety Linda ZC

    Papiernictvo Nugget

    Mirah salón

    In móda

    Autoškola Junior

    Moje maľované - p. Repiská

    Vlasové centrum Jana

    Knauf Insulation

    Kvetinárstvo p. Makovická

    RODIČIA:

    p. Papánek - Honor

    p. Martincová

    p. Bagalová

    p. Zumerlingová

    p. Mišurová

    rod. Tužinská

    rod. Datková

    rod. Říhová

    rod. Jána Budinského

    rod. Halabuková

    študent J. Kováč (4.A)

    pani profesorky: Mgr. Andrea Budinská, PaedDr. Ľubica Husárová, PaedDr. Renáta Juhásová, Mgr. Katarína Mištíková, Mgr. Dominika Tomášiková

  • Basketbal

    Basketbal

    Dňa 30. 01. 2024 sa chlapci z našej školy po dlhšom čase zúčastnili Okresného kola v basketbale, ktoré sa konalo v SOŠ v Žarnovici. Podujatie malo výbornú atmosféru, žiaci podali super výkony a bolo sa na čo pozerať.

    Nášmu družstvu v zložení Tomáš Jaďuď, Adrián Karnek, Daniel Kološta, Félix Kováč, Tobias Kováč, Jakub Kukučka, Lukáš Meliš, Adam Jozef Považan, Matúš Sabaka, Adam Sabo, Samuel Vallo, Adam Zumerling blahoželáme k zisku 2. miesta a organizátorom ďakujeme za usporiadanie súťaže, na ktorú sa tešíme aj o rok.

  • Preventívne aktivity PZ SR

    Preventívne aktivity PZ SR

    V spolupráci s Okresným riaditeľstvom Policajného zboru v Žiari nad Hronom sme našim žiakom ponúkli aktivity týkajúce sa náboru do policajného zboru. Ich cieľom je najmä osloviť žiakov končiacich ročníkov študijných odborov s maturitou, ale okrem štvrtákov sme aktivity ponúkli aj žiakom tretieho ročníka. Dozvedeli sa nielen o podmienkach nástupu do policajného zboru, resp. štúdia na policajnej akadémii, ale dostali príležitosť nahliadnuť do každodennej práce príslušníkov policajného zboru.

  • 30. 1. 2024

    Aktualizovali sme modul Sponzori školy

  • Pripravujeme

  • Prvé body pre školu v chémii - rozbehli sme sa do krajských kôl predmetových olympiád

    Prvé body pre školu v chémii - rozbehli sme sa do krajských kôl predmetových olympiád

    Eva Žilková, študentka 3.A, sa svojou usilovnosťou prebojovala v Chemickej olympiáde kategórie A, ktorá je určená pre študentov 3. a 4. ročníka, zo školského kola do krajského kola.

    Krajské kolo sa konalo na UMB v Banskej Bystrici a študenti museli zabojovať dvakrát. Prvý deň realizovali experimentálne práce a druhý deň súperili v teoretických úlohách z anorganickej, analytickej, fyzikálnej chémie a biochémie.

    Evka  svojou snaživosťou, húževnatosťou a bojovnosťou obsadila 2. miesto v krajskom kole a postupuje do celoslovenského kola.

    Blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole!

  • Výborné študijné výsledky = motivačné štipendium

    Výborné študijné výsledky = motivačné štipendium

    V prvom polroku školského roka sa motivačným štipendiám vďaka najlepším študijným výsledkom (priemer 1,00) potešia:

    1. A

    Adrián Karnek, Mária Krčmáriková, Jakub Kukučka, Damián Sitár, Adam Zumerling

    2. A

    Ivana Balážiová, Katarína Gáborová, Matúš Martinec, Samuel Pauček

    3. A

    Liliana Kapráliková, Miriama Kosejová, Peter Papánek, Eva Žilková

    4. A

    Daniela Budinská, Timea Černáková, Ema Eliasová, Henrieta Haringová, Eva Jenisová

    Tretiačka Eva Žilková si vďaka 2. miestu v krajskom kole Chemickej olympiády navyše zabezpečila motivačné štipendium  vo výške 40€ za úspešnú reprezentáciu školy.

    BLAHOŽELÁME a ĎAKUJEME mestu Nová Baňa za finančnú podporu najlepších žiakov školy!

  • Skúsenosť Emy Eliasovej (4.A) s TA3

    Skúsenosť Emy Eliasovej (4.A) s TA3

    V decembri som sa od pani profesorky občianskej náuky dozvedela, o projekte ktorý organizuje TA3 pod názvom Európa dnes a zajtra. Každý sa mohol zapojiť tak, že poslal odpovede na otázky ohľadne Európskej únie, ktoré boli zverejnené na ich stránke. Mňa táto možnosť veľmi zaujala, pretože sa o európsku politiku dlhodobo zaujímam, a rozhodla som sa im tiež poslať nejaké svoje podnety. Vyplatilo sa!

    O pár dní mi prišiel mail s ponukou vystúpiť v relácii na TA3. Vo vysielaní najskôr vystúpil podpredseda Európskeho parlamentu Martin Hojsík a potom sa cez Skype spojili aj so mnou. Odpovedala som im na pár otázok ohľadne EÚ.

    Som neskutočne vďačná za túto možnosť, pretože ma to opäť posunulo tým správnym smerom a nabrala som nové skúsenosti. Tiež odporúčam aj všetkým ostatným na sebe makať, pretože sa to oplatí a sny sa môžu plniť. Odkaz na reláciu: https://www.ta3.com/relacia/922037/v-ep-maju-obavy-o-stav-pravneho-statu.

  • Školské kolo Biblickej olympiády

    Školské kolo Biblickej olympiády

    Dňa 19. 1. 2024 sa v našej škole konalo školské kolo Biblickej olympiády. Sedem žiakov vypracovalo vedomostný test z vybraných kníh Svätého písma. Víťazstvo si odniesli traja žiaci z II. A - 1. Ivana Balážiová, 2. Michal Jenis, 3. Samuel Pauček.

    V dekanátnom kole sa na základe vzájomnej dohody víťazov predstaví GFŠ ako jedno súťažné družstvo v zložení Michal Jenis, Samuel Pauček a Lýdia Bratková, ktorá v školskom kole skončila na 4. mieste.

    Víťazom blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za zodpovednú prípravu.

  • Beh mieru aj s našimi zástupcami

    Beh mieru aj s našimi zástupcami

    V piatok 19. januára sa uskutočnil 14. ročník Behu mieru, ktorý organizuje ZŠ s MŠ Miroslava Bielika v Župkove. Beh je spomienkou na obete Krvavej nedele, kedy nacisti vyvraždili a vypálili obce Kľak a Ostrý Grúň.

    Svojou účasťou vzdali obetiam úctu aj študenti nášho gymnázia - Martin Kamenský (3.A), Samuel Pauček (2.A), Martin Zigo a Lukáš Miškov (1.A). V rámci plnenia aktivít dobrovoľníctva programu DofE pomáhala pri zabezpečení akcie Katarína Gáborová z 2.A a pomocnú ruku podala aj Hana Danišová z 1.A.

    Ďakujeme pani riaditeľke, ktorá našich bežcov bezpečne priviezla aj odviezla.

  • Cena predsedu BBSK 2023

    Cena predsedu BBSK 2023

    V ťažkých časoch posledných rokov mnoho ľudí v našom kraji preukázalo vynaliezavosť, energiu a oddanosť profesii a komunite. Každodennou prácou prispievajú k modernizácii a rozvoju, svojimi výkonmi podporujú úctu k spoločenskému dobru a šíria dobré meno kraja. Chcem, aby vedeli, že ich prácu vidíme a ceníme si ju. Aj preto som dnes poďakoval 11 výnimočným ženám a mužom a odovzdal im Cenu predsedu BBSK.

    Vďaka nim sme aj v zložitých podmienkach rozvíjali a modernizovali náš kraj v oblasti sociálnych a zdravotných služieb, stredného školstva, kultúry, turistického ruchu a v ďalších oblastiach verejných služieb pre občanov v kompetencii samosprávneho kraja.

    Cenu predsedu BBSK za rok 2023 si za oblasť školstva prevzala PaedDr. Renáta Juhásová, riaditeľka novobanského gymnázia.

    RENÁTA JUHÁSOVÁ: V roku 2020 sme ponúkli Gymnáziu Františka Švantnera v Novej Bani Plán záchrany, pani riaditeľka Juhásová prejavila nasadenie a zapálila komunitu, nadchla študentov a naštartovala nové aktivity školy. Aj vďaka nej sa počet žiakov vlani zvýšil takmer o polovicu a záujem deviatakov stále rastie.

    Tá vo svojom záverečnom poďakovaní za všetkých ocenených okrem iného uviedla:

    Chcem z tohto miesta poďakovať našim blízkym a našim spolupracovníkom. Naše ocenenie vnímam ako ocenenie výkonov, príkladov a výsledkov, ktoré sme dosiahli spoločne s mnohými ľuďmi v práci, s našimi kolegyňami a kolegami v tímoch a v širšej komunite.

    Je príjemné sa občas zastaviť a potešiť sa výsledkami - tak ako napríklad pri dnešnej príležitosti. Je príjemné vidieť a počuť spoločenské uznanie. Je príjemné zažiť svoje vlastné ocenenie. Ale myslím si, že rovnako dôležité je osláviť a oceniť práve tú každodennú poctivú prácu, každodennú profesionálnu svedomitosť, pretože práve pri nej akoby sa vytrácala spoločenská úcta a vážnosť.

    Preto dúfam, že takto o rok a potom každý ďalší tu budú stáť postupne desiatky a stovky ďalších právom ocenených ľudí, a vznikne pekná tradícia. Bude to kronika o tom, že sme počas uplynulého roka v našom kraji a na Slovensku zas niečo správne urobili, niečo dokázali, niečo vytvorili a odovzdali. Ďakujeme za poctu, že práve my sme mohli túto kroniku začať písať."

  • Zbierka pre psí útulok 

    Zbierka pre psí útulok 

    Ešte v mesiaci december bola v našej škole vyhlásená zbierka pre psí útulok v meste Žarnovica. Iniciátorkou tejto akcie bola Lucia Garajová z 2.A triedy. Lucka je dobrovoľníčkou v uvedenom útulku a s nadchádzajúcou zimou  „útulkáčov“ vždy potešia staré plachty, deky, uteráky, koberce, obliečky či aj nejaké maškrty. Veci zbierala Lucka a pomocná ruka prišla aj od našej pani psychologičky Márie Hlohovskej, ktorá následne tieto veci do útulku aj odviezla. 

    Lucka  po zbierke napísala: „Pred pár týždňami sa v našej škole konala zbierka pre psíkov z karanténnej stanice Žarnovica. Myslím si, že pomáhať tým, ktorí si pomôcť nevedia, je najvyšším prejavom ľudskosti. Zbierka bola úspešná. Podarilo sa vyzbierať pomerne veľké množstvo vecí. Chcela by som sa veľmi pekne poďakovať tým, ktorí niečím prispeli. Verím, že vyzbierané veci „útulkáčom“ pomôžu cítiť sa lepšie a poskytnú im väčší komfort v tomto chladnom období :).“ 

    Lucia, palec hore, výborne!

  • Výsledky sú známe

    Výsledky sú známe

    Z hľadiska kalendára školských olympiád je december mesiacom školských kôl. Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy  zúčastnili podľa svojho záujmu a profesionálneho zamerania jednotlivých súťaží a do krajského kola posielame našich reprezentantov s presvedčením, že nielen budú reprezentovať školu a seba, ale hlavne získajú nové, cenné skúsenosti. Všetkým držíme palce vo vyšších kolách jednotlivých súťaží.

    Olympiádu ľudských práv si vyskúšalo 8 žiakov školy, s ohľadom na zložitosť tém súťažili hlavne žiaci 4.A triedy s tretiakmi. Najväčší prehľad v tejto oblasti uplatnila Ema Eliasová, ktorá zvíťazila pred Patríciou Palajovou. Ema je priamou postupujúcou a Patrícia sa stala náhradníčkou krajského kola, ktoré sa uskutoční 8. 2. 2024 v Banskej Bystrici.

    Ekonomická olympiáda sa stáva veľmi obľúbenou hlavne medzi štvrtákmi, keďže jej úspešní riešitelia krajského kola majú možnosť byť prijímaní na VŠ ekonomického smeru bez prijímacích pohovorov. 72 študentov zo všetkých škôl banskobystrického regiónu si svoje vedomosti preverí 2. 2. 2024 v Banskej Bystrici. Medzi úspešnými riešiteľmi školského kola sú aj 3 študenti zo 4. A triedy: Juraj Maďar, Aleš Ševčík a Anežka Ďurovičová, ktorí splnili podmienku 75 % úspešnosti testu.

    Tento rok najmasovejšiu účasť sme mali v školských kolách olympiády slovenského jazyka, keď 58 žiakov 1. A a 2. A triedy si zmeralo sily v kategórii B. Najlepšie sa umiestnila Katarína Gáborová z 2. A.

    49 tretiakov a štvrtákov spolu riešili test v kategórii A. Najlepší výsledok dosiahol Timotej Kratmüller a zúročil svoje skúsenosti z minulého školského roka, keď reprezentoval školu v krajskom kole ešte v kategórii B.

  • ĎAKUJEME za spoluprácu všetkým a želáme...

  • 29. 12. 2023

    Aktualizovali sme modul Sponzori školy

  • Úradné hodiny počas vianočných prázdnin

    Počas obdobia vianočných prázdnin budú úradné hodiny v škole 

    v čase

    od 27.12.2023 do 29.12.2023

    a od 02.01.2024 do 04.01.2024

    od 8.00 hod. do 12.00 hod.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium Františka Švantnera
    Bernolákova 9, 968 01 Nová Baňa
  • +421 45 6857092, +421 948 995 094

Fotogaléria