• Blahoželáme, Evka!

    Blahoželáme, Evka!

    CELOSLOVENSKÉ KOLO CHEMICKEJ  OLYMPIÁDY

    Chémia nie je pre našich študentov strašiak😊. Medzi nami sú aj študenti  zanietení  pre chémiu, čo sa odráža nielen vo výsledkoch v štúdiu, ale aj v  súťažiach, k akým účasť na Chemickej olympiáde rozhodne patrí.

    Takouto študentkou je u nás Eva Žilková (3.A), ktorá svojím záujmom o chémiu, štúdiom a najmä samoštúdiom, účasťami na krúžku a prípravných kurzoch, laboratórnych cvičeniach, ale najviac svojou zodpovednosťou dosiahla krásne II. miesto v krajskom kole CHO a tak obhájila postup a reprezentovala našu školu na celoslovenskom kole CHO v Bratislave.

    Zabojovala v odboroch analytická, anorganická, organická chémia a biochémia v teoretickej a praktickej časti. Práve v praktickej časti získala vynikajúce hodnotenie a celkovým  výsledkom sa stala úspešnou riešiteľkou, dokonca predbehla výsledkom svoju konkurentku z 1. miesta v kraji.

    Evka sa už teraz teší na budúci ročník CHO a rozhodne je nastavená zabojovať o výberové kolo na postup do medzinárodnej súťaže. Sama dodáva: „Bolo to skutočne náročné, no všetko sa dá, keď sa chce, a ja som len a len rada, že pri mne stáli ľudia, na ktorých aj mne záleží.“

  • Pripravujeme sa na robotickú súťaž

    Pripravujeme sa na robotickú súťaž

      Road2FEI je školská súťaž zameraná na robotiku, ktorá sa každoročne koná s cieľom inšpirovať mladých ľudí k záujmu o technológie, inžinierstvo a informatiku. Tento rok sa súťaže zúčastňuje náš tím žiakov z 2. A triedy spolu s vyučujúcim informatiky pod názvom Švantner´s family, ktorí spoločne pracujú na vývoji robota už od minulého roka. Počas uplynulých mesiacov sa tím výrazne posunul v oblasti programovania robota, čo mu otvára nové možnosti a zvyšuje šance na úspech.

          Súťaž Road2FEI, ktorá sa bude konať 19. apríla 2024, predstavuje skvelú príležitosť ukázať svoj posun a uskutočnené inovácie v oblasti robotiky. Sústredenie sa na programovanie robota a jeho funkčnosť umožňuje žiakom aplikovať teoretické vedomosti do praxe a rozvíjať zručnosti, ako sú tímová práca, kreatívne myslenie a technická gramotnosť.

          Cieľom súťaže je vytvoriť autonómny robot, ktorý bude schopný prejsť stanovenú dráhu v čo najkratšom čase. Zárukou úspechu je nielen pokrok v programovaní, ale aj efektívna konštrukcia a dizajn robota, čo zdôrazňuje multidisciplinárny charakter súťaže.

    Celý tím žiakov z 2.A pod vedením Mgr. D. Zvizdeckého sa na súťaž už veľmi teší. Pre žiakov znamená príležitosť, ako sa naučiť niečo nové a porovnať svoje schopnosti s ostatnými. Držíme palce!

  • Žiaci vystavili svojim učiteľom vysvedčenie s priemernou známkou 1,6

    Dotazník „Ako to vidím ja“

    Na základe požiadavky Rady školy pri Gymnáziu Františka Švantnera v spolupráci so školským parlamentom prebehlo v dňoch 6. - 9. 2. 2024 hodnotenie vyučovacieho procesu zo strany žiakov. Otázky zostavené školským parlamentom upravili do dotazníkovej formy PaedDr. Renáta Juhásová, riaditeľka školy, a Mgr. Mária Hlohovská, školská psychologička, ktorá zároveň zrealizovala dotazník v každej triede a spracovala záverečné vyhodnotenie.

    Dokopy 15 otázok sa týkalo kvality výkladu na vyučovacích hodinách, atmosféry v triede, pripravenosti vyučujúcich či ich prístupu k žiakom. Na dotazník odpovedalo 94% žiakov gymnázia. Hodnotili známkami od 1 po 5, pričom 1 znamenala jasný súhlas s otázkou (resp. známka 1), 5 znamenal jasný nesúhlas (známka 5). Sumarizácia výsledkov pozostáva z priemerných hodnotení pre každú otázku.

     

    Vo výslednom grafe nebola zahrnutá otázka 3, nakoľko jej hodnotenie nezapadá do hodnotenia kvality vyučovacieho procesu, ale týka sa individuálneho posúdenia obtiažnosti predmetu (Zdá sa ti vyučovací predmet náročný?).

    1. Najlepšie celkové hodnotenie v našej školy mali otázky 7 (Myslíš si, že učiteľ chodí na hodiny riadne pripravený?) a 15 (Je učiteľ na hodinu dochvíľny?) s priemerom 1,4 – najviac žiakov sa vo svojom tvrdení zhodlo, že učitelia chodia na hodiny dobre odborne pripravení a načas.

    2. Druhé najlepšie hodnotenie mali otázky 6 (Snaží sa zapájať žiakov do procesu výuky?) a 12 (Správa sa učiteľ na hodine priateľsky?) s priemerom 1,5 – väčšina žiakov zdieľala názor, že učitelia aktívne zapájajú žiakov do vyučovacieho procesu na svojich hodinách a správajú sa k nim priateľsky. 

    3. Medzi lepšie hodnotené kategórie patria aj otázky 1 (Vysvetľuje učiteľ látku alebo zadáva pokyny jasne a stručne?) a 11 (Je ku každému žiakovi spravodlivý?) s priemerom 1,6 – žiaci opäť súhlasili, že väčšina učiteľov vysvetľuje učivo a zadáva pokyny zrozumiteľne a stručne, a zároveň sú učitelia k svojim žiakom spravodliví.

    4. Medzi najhoršie hodnotenými kategóriami boli otázka 9 (Je schopný učiteľ udržať pozornosť triedy?) s priemerom 2,0 a otázka 5 (Snaží sa o vysvetlenie súvislostí látky so životom?) s priemerom 1,9. Napriek horšiemu priemeru tento výsledok spadá k lepšej hodnote na stupnici 1-5, väčšina žiakov teda súhlasí s výrokmi a zdieľajú názor, že učitelia si poväčšine dokážu udržať pozornosť žiakov na hodine a darí sa im prepájať učivo s reálnym životom.

    Konečné výsledky ukazujú pozitívne hodnotenie vyučovacieho procesu - žiaci našej školy sú s priebehom vyučovacích hodín spokojní, no zároveň nám ich postrehy a spätná väzba dávajú priestor na zlepšenie sa a zvyšovanie kvality vyučovania.

    Celkovo udelili žiaci svojim pedagógom priemernú známku 1, 6.

     

     

     

  • O EÚ netradične

    O EÚ netradične

    Na hodinách občianskej náuky veľmi často teoreticky zvládame ťažké teoretické témy, preto bolo príjemným spestrením privítať medzi nami pani Mgr. Slaninovú z Europe Direct pre  BB kraj a pani Mgr. Hanzelovú, tlmočníčkou EU v rámci programu Európskej komisie Back to School.

    Zaujímavá forma, súťaž a interakcia nám rýchlo vyplnili celú vyučovaciu hodinu a veríme, že informácie o EU zužitkujeme nielen v škole, ale aj v budúcnosti, keďže sme súčasťou tohto spoločenstva a našu budúcnosť spájame so životom v EU.

    Besedy sa zúčastnili žiaci 2. A  triedy a odnášali si nielen vedomosti, ale aj vecné darčeky za svoje prezentované poznatky.

  • Mgr. Anne Mihálikovej, riaditeľke školy v rokoch 2004 - 2006 a dlhoročnej zástupkyni, blahoželá aj GFŠ!

  • Milí študenti, NÁJDITE si čas na DOBRÚ KNIHU!

    Zaujímavú a pestrú ponuku nájdete aj v našej školskej knižnici!

    Čítajte nielen kvôli súťaži, ale v prvom rade pre seba, pre svoj ďalší rozvoj, dobrú myseľ či duševnú pohodu. Tak do toho!

    Princíp súťaže je jednoduchý. Stačí si prečítať ľubovoľnú knihu a napísať o nej text. V súťaži sa neposudzuje literárna kvalita príspevkov, dôležitá je radosť z čítania. Z doručených príspevkov sa víťazi pre jednotlivé kategórie určujú žrebovaním. Viac informácií o projekte nájdete na  www.vratmeknihydoskol.sk :)

  • Back to school

    Back to school

    Prednáška o prekladateľskej práci v Európskej únii a o Európskej únii, s ktorou k nám zavítala p. Hanzelová, tlmočníčka v Európskej komisii, ponúkla podrobný pohľad na dôležitosť jazykových služieb v európskych inštitútoch. Prednášajúca zdôraznila kľúčovú úlohu prekladateľov pri zabezpečovaní komunikácie medzi členskými štátmi a inštitúciami EÚ.

    Sústredili sme sa na rôzne aspekty práce prekladateľov a rôzne pravidlá, ktorými sa musia riadiť pri prekladaní. Diskusia bola obohacujúca a prednáška nám poskytla hlbší pohľad do profesionálneho sveta prekladateľskej práce v EÚ. Diskutovali sme o aktuálnych výzvach, ako sú vojna na Ukrajine a klimatická kríza, a spoločne sme hľadali možné riešenia.

    Celkovo to bola pútavá a informatívna prednáška, ktorá nám pomohla lepšie porozumieť komplexnosti Európskej únie a pochopiť fungovanie základných inštitúcií v EÚ.

    ĎAKUJEME!

  • Stredoškolská futbalová liga

    Stredoškolská futbalová liga

    Boli sme v Detve, v ktorej sa v stredu 6.3. naše GFŠ zúčastnilo turnaja Stredoškolskej futbalovej ligy v malom futbale Banskobystrického kraja.

    Naši chlapci pod vedením Mgr. D. Zvizdeckého si zmerali sily so žiakmi skupiny D, a to z Detvy, Lučenca a z Banskej Štiavnice. Hralo sa systémom každý s každým, zápasy boli veľmi atraktívne a napínavé. Súťaž bola navrhnutá tak, aby podporovala fair play, športové správanie, čo sa organizátorom podarilo dosiahnuť.

    Naši futbalisti bojovali s nasadením všetkých síl, predviedli pekné výkony, strelili pekné góly a brankár vychytal ďalších minimálne 15 jasných gólových šancí. Napriek tomu sa im nepodarilo prebojovať medzi dve najlepšie družstvá na postup zo skupiny.

    Podujatie posilnilo vzťahy medzi žiakmi, ale tiež zdôraznilo dôležitosť tímovej spolupráce a vzájomnej podpory.

    ĎAKUJEME za reprezentáciu tímu v zložení: 3. A - Tadeáš Majsniar, Braňo Vozár, Martin Kamenský; 2. A - Tobias Kováč, Samuel Pauček; 1. A - Damián Sitár, Martin Zigo, Matej Nemec, Adrián Karnek, Jakub Kukučka.

  • Spolu dokážeme NAJVIAC!

  • Tešíme sa na vás, milí deviataci!

  • Nezabúdajme, že úspechu predchádza veľa úsilia!

    Nezabúdajme, že úspechu predchádza veľa úsilia!

    Príprava na Chemickú olympiádu v akejkoľvek kategórii nie je jednoduchá! Podobne ako v každom predmete si vyžaduje intenzívny čas prípravy, aby sa dostavil úspech.

    Naši študenti sa aktuálne pripravujú v kat. A, B a C. Okrem školských prípravných kurzov absolvujú podľa časových možností teoretické online kurzy (v tomto čase pre 2. ročník).

    Praktickej prípravy na celoslovenské kolo sa zúčastnila tretiačka Eva Žilková na PriF UK v Bratislave, ktorá už v najbližších dňoch zabojuje o čo najlepšie umiestnenie! Držme jej spolu palce!

  • Naše „esá“ sa zúčastnili seminára ESA

    Naše „esá“ sa zúčastnili seminára ESA

    Seminár ESA - organizovaný FEI STU - sa konal v termíne od 29. 2. – 2. 3. 2024 vo Sv. Petri a SUH Hurbanovo.

    Z našej školy sa seminára zúčastnili Matúš Martinec, Samuel Pauček z 2.A a tretiak Adam Bernát. Všetci zúčastnení študenti si vypočuli odborné prednášky z rôznych tém v oblasti kozmických technológií, výskumu vesmíru, modernizácie štartovacích systémov priamo od odborníkov pracujúcich v tejto oblasti. Okrem toho mali v programe návštevu Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove.

    Súčasťou seminára bola prezentácia študentov o vybranej odbornej téme a schopnosť obhájiť sa v moderovanej diskusii a paľbe otázok z publika.

    Naši chlapci pod vedením p. prof. RNDr. D. Benčatovej perfektne obstáli v téme „Rovnomerný pohyb po kružnici, poloha planét v slnečnej sústave a let na Mars."

    Z projektu ESA si všetci odnášajú nové skúsenosti, zážitky a poznanie.

  • Keď sa cítiš ako vedec

    Keď sa cítiš ako vedec

    Každý rok na jar pozývajú výskumné ústavy a univerzity po celom svete stredoškolákov na jednodenný program, aby si vyskúšali prácu na vrchole základného výskumu. Majstrovské triedy z časticovej fyziky ponúkajú študentom možnosť stať sa na jeden deň časticovým fyzikom a analyzovať skutočné dáta z Veľkého hadrónového urýchľovača LHC v CERNe. 

    Aj tento rok 28. 2. 2024 sme sa  študenti Martin Adamík (2.A), Lydka Bratková (2.A), Samuel Pauček (2.A), Matúš Martinec (2.A) a Tadeáš Majsniar (3.A) zúčastnili na vedeckej fyzikálnej konferencii Masterclasses na Univerzite Mateja Bela. Na konferencii sa stretlo 90 študentov z krajín EU, ktorí prejavujú záujem o fyziku. Na začiatku sme absolvovali 2 prednášky, ktoré boli o elementárnych časticiach a ich význame pre výskum a o funkcií časticového urýchlovača. Po prednáškach nás čakal za odmenu obed na internáte. Po obede nasledovali praktické cvičenia, ktorých  téma bola Invariantná hmotnosť Higsovho bozónu. Našou úlohou bolo z nameraných údajov v časticovom urýchlovači v CERNe vyhodnotiť zrážky častíc za vzniku Higsovho bozónu a ďalších elementárnych častíc. Potom sme si spoločne zhodnotili namerané výsledky. Následne náš čakalo občerstvenie v podobne chutnej pizze. Po občerstvení sme sa zúčastnili videokonferencie, v rámci ktorej sme sa zhovárali s vedcami z CERNu a ďaľších miest - Orsay (Francúzsko), Lund (Dánsko), Rzeszow (Poľsko). Všetky namerané údaje sme zhodnotili a zistili sme odchýlky pri vyhodnocovaní.

    Ďakujeme pani prof. Benčatovej, že nám dala príležitosť zúčastniť sa tohto podujatia. Tento deň sme si super spoločne užili a cítili sme sa ako naozajstní vedci.

  • 27. 2. 2024

    Aktualizovali sme modul Sponzori školy

  • Vedecké dielne onkológa

    Vedecké dielne onkológa

    bol názov workshopu, ktorý v utorok 13. 02. absolvovali naši žiaci pod vedením odborníkov.

    ​RNDr. Katarina Kozics, samostaný vedecký pracovník, a Natália Udvorková a Aneta Ševčíková, doktorandky v Biomedicínskom Centre SAV, sa venujú výskumu rakoviny. Priniesli nám množstvo zaujímavých informácií o vzniku a prevencii rakoviny.

    Ďakujeme za nové poznatky v tejto oblasti.

  • Fašiangový sprievod

    Fašiangový sprievod

    Dňa 13. 02. sa v našej škole uskutočnil fašiangový sprievod spojený s tradičným pochovávaním basy. Žiaci si obliekli kroje a počas veľkej prestávky oslávili ukončenie fašiangového obdobia tancom a spevom. Potom sme sa spoločne presunuli do auly, kde sme si pripomenuli tradičné pochovávanie basy ako symbol nastávajúceho pôstneho obdobia.

  • Pohár je doma, víťazstvo je naše!👍🏐

    Pohár je doma, víťazstvo je naše!👍🏐

    ĎAKUJEME družstvu v zložení:

    štvrtáci: Ema, Martina, Adam, Adam Jozef🤟

    tretiaci: Martin, Tomáš✌️

    druháci: Tobias👍

    prváci: Hugo, Jakub👌

    za víťazný športový výkon vo Valentínskom volejbalovom turnaji, ktorý zorganizovala SOŠ obchodu a služieb Nová Baňa.

  • Hľadajú sa najlepší mladí prekladatelia -  Juvenes Translatores - v EÚ spomedzi 17-ročných študentov

    Hľadajú sa najlepší mladí prekladatelia -  Juvenes Translatores - v EÚ spomedzi 17-ročných študentov

    Generálne riaditeľstvo Európskej komisie (EK) pre preklad organizuje súťaž Juvenes Translatores v školách po celej EÚ už od roku 2007. Jej cieľom je podporovať mladých ľudí v štúdiu cudzích jazykov, poskytnúť im príležitosť vyskúšať si prácu prekladateľa alebo ich inšpirovať, aby sa v budúcnosti venovali prekladu profesionálne. Každý rok sa do súťaže zapojí približne 3 000 študentov z takmer 700 stredných škôl v celej EÚ.

    My sme sa opäť zapojili do národného celoslovenského kola – a opäť úspešne! Preklad Liliany Kaprálikovej z III.A bol ohodnotený 36 bodmi zo 40 a Liliana bola pozvaná na slávnostné odovzdávanie cien v sídle Zastúpenia EK na Slovensku v Bratislave dňa 26. marca. Gratulujeme!

  • FAŠIANGOVÁ ZÁBAVA dopadla na VÝBORNÚ!

    FAŠIANGOVÁ ZÁBAVA dopadla na VÝBORNÚ!

    ĎAKUJEME všetkým, ktorí prijali naše pozvanie, prišli sa zabaviť a podporiť aj takýmto spôsobom našu školu!

    Ďakujeme p. Maslenovi - Dumas Hronský Beňadik za pagáče a koláče, p. Marošovi Kráľovi za finančný príspevok na hudbu a p. Vozárovi - Branko Hrabiny za sponzorskú výzdobu sály.

    Ďakujeme všetkým sponzorom tomboly, ochotným rodičom, zamestnancom a priateľom školy!

    Ďakujeme DJ - p. Uhreckému za hudobnú produkciu, folklórnemu súboru Háj za roztancovanie a tímu Branko Hrabiny za celkové zabezpečenie nášho fašiangu!

    Všetky získané finančné prostriedky z tomboly budú použité na žiacke aktivity! ĎAKUJEME!!!

    1. Mgr. Zuzana Bratková, Art Style - 2x darčeková poukážka (večerné líčenie, poradenstvo)

    2. Kozmetika K.DENS, Žarnovica - darčekový poukaz (kozmetika 30€)

    3. p. Andrea Sedláková, Pedikúra L&S - 2x darčeková poukážka (švajčiarska fytopedikúra)

    4. BIB Bardot Institute of Beauty, Nová Baňa - darčekový poukaz (epilácia)

    5. rodina Müllerová - 2x darčekový poukaz (Bib Bardot - celotelová masáž)

    6. Predajňa spodnej bielizne pri 101 drogérii, p. Lukáč - darčeková poukážka 10€

    7. Kvetinárstvo Anna Makovická - darčeková poukážka 20€

    8. Park Cafe - poukážka v hodnote 15€

    9. YOUR STYLE, Drahoslava Bulíková - darčeková poukážka 20€

    10. LE BISTRO FOU - poukážka 30€

    11. HOPRO - 2x darčeková poukážka 35€

    12. Poľnohospodárske družstvo Kozárovce - poukaz na 100 kg pšenice

    13. DROZDOVO - 2x Ski voucher, celodenný skipass

    14. Pizzeria Riallto - poukaz 15€

    15. Sun Flow energy, Ing. Ľubomír Volf - poukážka na nákup fotovoltickej elektrárne 500€

    16. Šibal, s. r. o. - 2x darčekový poukaz na pobyt v hodnote 50€ + masáž, darčekový poukaz na piknik v zariadení Chateau Bela

    17. Sady Tekova - 2x poukážka 40kg naoberaných jabĺk, 15kg naoberaných jahôd

    18. OZ Lodenica pod orechmi, p. Martin Mikuška - poukážka na rodinný splav

    19. Cukráreň Alžbetka - darčekový poukaz 20€

    20. BIB Bardot Institute of Beauty, Nová Baňa - darčekový poukaz 200€

    21. Šport bar Brehy, p. Eva Mikušková - korenistý balíček

    22. PERVOL - tekuté potešenie

    23. PERVOL + ELBA.H, p. Viliam Holý - taška prvej pomoci

    24. PERVOL - čas na dobrý čaj (šálky)

    25. PERVOL - torta pre čistotu (sada uterákov)

    26. PERVOL - Makeup mirror - pre jej krásu

    27. Knauf Insulation - niečo na zahriatie (deka, víno, zápisník)

    28. ELBA.H, p. Viliam Holý - niečo pre domácich majstrov

    29. PERVOL - 3x rozkvitnuté dózy na všeličo

    30. rodina Jána Budinského -2x niečo pre ŇU, niečo pre NEHO (kozmetické balíčky)

    31. rodina Jána Budinského - pre voňavé telo i dušu (kozmetika)

    32. rodina Jána Budinského - mega darčekový kôš

    33. MUDr. Miloš Hrnčiar - 2x hygienický balíček

    34. Kitex, s. r. o., Nová Baňa - pre vaše nožičky

    35. p. Peťková, galantéria Hoťapo - niečo pre ženy

    36. Honor, p. Papánek - 2x termoska, prekvapenie (dáždnik)

    37. drogéria, p. Polcová - kozmetický balíček

    38. Remeslo - 2x lúpač na jablká, teplomer + spájkovačka

    39. p. Monika Polcová, kvety, darčeky - „Veľa šťastia“

    40. Záhradkárstvo Ďurček - na poličku

    41. Záhradkárstvo Ďurček - stojan + doplnené drobnosti

    42. Papiernictvo Nugget - niečo pre rodinu

    43. Zlatníctvo Zurian Žarnovica - hodiny

    44. Zlatníctvo ZU-RO, Nová Baňa - náramok

    45. Anonymný darca - zíde sa:)

    46. p. Ján Pastier, Profi Safety - urob si sám

    47. Darčeky Jánošík - niečo na stôl

    48. In Móda - pre dámu

    49. Foto Silvia Cibuľová - foto darčeky

    50. Glock Forst Slowakei, Veľké Uherce - do čítania

    51. Kvetinárstvo Erika Drgoňová - darčekový podnos

    52. Noba Trans, p. Maroš Marko - darčekový kôš

    53. rodina Zumerlingová - bublinky na stôl

    54. Dr. MAX - 3x vitamínové balíčky

    55. Dr. MAX + eScomp, p. Milan Obrcian - 3x kombinované balíčky

    56. p. Letková - sada hrncov

    57. Elektro Svetík - hodinky + p. Lukačovičová - biely balíček

    58. Vojšín šport - šiltovka + p. Sabaková - pohárik

    59. Lekáreň Medea, p. Sabaková - tlakomer

    60. Kvetinárstvo Anna Makovická - sada keramiky

    61. primátor mesta Nová Baňa - šumivé

    62. rodina Martincová - darčeková poukážka na konzumné

    63. Tristone - voňavý balíček

    64. Svet minerálov, p. Kasan - 4x minerály v rôznom stave

    65. Knauf Insulation, p. Kasanová - 2x reprezentačné balíčky Knauf Insulation

    66. Pizzeria della Piazza - poukážka na konzumné 30€

    67. Bowling bar, Tekovská Breznica - darčeková kazeta

    68. kvetinárstvo Jana Decor - kvet

    69. p. Ľubica Budinská - 3x niečo pekné z Nitôčky

    70. p. Janka Frolichová, kaderníctvo - kozmetický balíček

    71. p. Janka Čunderlíková, pedikúra - kozmetický balíček

    72. p. Lenka Kováčová - 3x prikrývka

    73. p. Hulová - darčekový košík

    SPOLU 98 cien, ĎAKUJEME!!!

  • Podarilo sa!

    Podarilo sa!

    V priestoroch Pamätníka SNP v Banskej Bystrici sa stretli víťazi školských kôl Olympiády ľudských práv, aby po vypracovaní testu a odpoveďou pred komisiou dokázali, že sú zorientovaní v problematike ľudských práv a vedia reagovať na aktuálne problémy našej spoločnosti.

    Naša školská víťazka Ema Eliasová zo 4.A nepodcenila prípravu a dokázala, že systematická práca a príprava sú nevyhnutným predpokladom úspechu na takomto stupni súťaže. Dokázala odovzdať svoje vedomosti a získala 2. miesto, čím sa nominovala na celoštátne kolo v apríli. Veríme, že Ema to zvládne a vedomosti z prípravy zúročí aj v ďalšom štúdiu na VŠ, keďže táto problematika ju oslovila a chce sa jej aj v budúcnosti venovať.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium Františka Švantnera
    Bernolákova 9, 968 01 Nová Baňa
  • +421 45 6857092, +421 948 995 094

Fotogaléria